Upplagda på Korsika

no images were found

Börjar med att be om ursäkt för att vi inte skrivit på väldigt länge. Det har varit så mycket om och kanske, så vi har velat vänta med att skriv tills vi hade klara besked att lämna: Nu är båten upplagd på Korsika och kommer så att vara hela vintern.

På vägen hit från Italien så hade vi en lite skumpig överfart. Det var inte jättehöga vågor, men tydligen var det fel sort för båten. Vi stampade rätt friskt långa stunder och hade en del sjö som sköljde över båten. Trodde nog att det var just sådant som en båt skulle klara, men det visade sig när vi kom till Korsika att vi hade fått inbuktningar i stäven (fören).

Glasfibern har helt enkelt gett med sig något och man kan se och framför allt känna att den har knäckt sig lite kring ett invändigt skott (invändig vägg). Kanske har vi seglat på något? Vi kan inte se några märken, så i så fall måste det ha varit något mjukt, men ändå hårt! Kanske. Troligare ändå att det ”bara” var ovanligt elaka vågor. Särskilt med tanke på att även det andra skrovet ser ut att vara drabbat. Om än i mindre omfattning.

Efter prat med försäkringsbolag, varvet här i Bastia, KB och givetvis varandra, så bestämde vi oss för att det bästa är att stanna här och få reparationerna gjorda. Det är inte så att vi tar in vatten, men vi fick rådet att om vi fortsätter så ska vi inte gå mot vågorna och kolla noga på väderprognoserna. 100 distans till fastlandet: utan att gå mot vågorna… Har vi tur kan det gå. Njae, tror inte det! I går blev det först avmastning och sedan upptagning.

Hampus åkte hem redan dagen innan, alltså i torsdags. Hans hemresa blev nog lite väl spännande, med snäva tidsmarginaler redan från början. När sedan färjan till Italienska Livorno dessutom blev försenad så fick det bli taxi till Pisa int. Airport. Men allt gick bra och han var glad att komma till Sthlm lite tidigare än först planerat.

Nu när båten står på land känns allt bra och vi är övertygade om att vi tagit rätt beslut att stanna här. Vad som kommer att ske efter sjösättning i vår, mja det har vi en hel vinter på oss att fundera på.

Hälsningar Lennart

Det här inlägget postades i 2011 Grekland - Korsika, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *