Koblenz

no images were found

no images were found

Hej,

Nu har vi – äntligen – tagit oss till en större stad, nämligen Koblenz, och här har jag kunnat ordna ett tyskt sim-kort till iPaden. Nu kan det alltså bli fart på bloggandet igen.

Vi har nu tagit oss nerför hela Mosel, och nästa etapp är Rhen, eller Rhein som den heter här. Det verkar vara Den Farliga Floden som alla varnar för, med Jättestora flodpråmar som kommer farande med okontrollerbar fart och själv får man hålla tungan rätt i mun för att kunna styra sin lilla båt i den kraftiga strömmen. Det låter som om det är rena rama forsränningen, och att färden dessutom kommer kantas av ett enormt industriområde. Återstår att se hur det blir. Vi kommer färdas på en relativt lugn del av Rhen och vattenståndet är lågt = mindre ström. Om vi har tur kan vi ta hela vår färd på Rhen på en dag.

Den flod vi nu har lämnat, Mosel, var bara fin. Det blev vackrare och vackrare, med grön kullar, vinodlingar och små byar med korsvirkeshus och blomlådor i varje fönster. Som små dockhus. Mycket turister, många hotell, gesthaus och vinstugor. Moselvin. Kolpråmar på väg uppför floden. Lugn och ro, sol större delen av tiden, bastabta måltider, schnitzel – enorma portioner. Ett rikt land där man väljer mellan att ta ut 100 eller 300 euro som första val i bankomaten. Allt putsat och fejat. Rent och fint.

Nu stannar vi här i Koblenz i dag. Vi har beställt ett par guideböcker (piloter) för resten av färden. De ska komma i morgon. Sedan åker vi. Till dess turistar vi och fixar allt som det behövs en större stads möjligheter för att ordna. Vi är helt enkelt ute och vimsar i Koblenz med vår dramaten och en endags bussbiljett.

Kramar!
Eva

Det här inlägget postades i 2012 Korsika - Duisburg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *