Mer Duisburg

no images were found


Hej,

Nu har jag läst på lite om Duisburg. Staden anlades ca 500 e kr och är/har varit en stor industristad, med bland annat mycket stålproduktion. Hamnen, som vi ska passera i morgon, är världens största inlandshamn. Öster om Duisburg breder Ruhrområdet ut sig utmed floden Ruhr, som vi också ska fara på en bit.

På grund av sin industriella betydelse bombades staden mycket hårt under 2:a världskriget. Flera tusen ton bomber släpptes här och nästan all gammal bebyggelse förstördes. Under ett par dagar 1941 blev 96 000 männisor hemlösa då britterna just bombade den gamla stadskärnan.

I dag är Duisburg Tysklands 15:e största stad, med cirka en halv miljon invänare. Staden har tappat i betydelse och invånarantal sedan 1990-talet.

Nå, nu undrar ni anske varför jag läst på just om Duisburg? Jo, det beror på att vi just bestämt oss för att stanna här över dagen, främst för att motorn kinkade i morse (= var svårstartad). Lennart bestämde sig då för att det nu är dags att ge den all den service den förtjänat sedan Grekland. Han har redan skruvat upp tomgången lite, och det verkade få motorn att bli som vanligt igen. Men han vill även byta bränslefilter, eftersom en del diesel sett smutsig ut och det var bitvis mycket svall på Rhen, vilket kan ha lett till att filtren blivit igensatta. Dessutom har tydligen viss annan service också blivit eftersatt, och nu är det dags att komma i kapp.

I dag är det ju också Lennarts födelsedag, och det kan ju vara skäl att fira lite extra, så efter meckandet ska vi försöka hitta på något i kväll. Om vi inte, trots allt, blir klara snabbt och satsar på attkomma vidare redan i dag – nu ringde han just och föreslog det …

Vi får se hur det blir, kramar till er alla!
Eva

Det här inlägget postades i 2012 Korsika - Duisburg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *