Duisburg 4

Hej,

Nu har mekanikern varit här och han har i princip dömt ut motorn. Han rekommenderar oss att köpa en ny, och det verkar ta cirka två veckor att byta motor. Priset vet jag ännu inget om. Han ska börja leta lämpliga motorer nu och på lördag kan vi kanske få en offert. Då ska han också undersöka motorn lite mer, för att mer exakt kunna säga vad om är fel och ev kunna ge en offert på vad det skullkosta att åtgärda just det felet. Men även ett sådant arbete verkar kunna ta två veckor, eftersom han då måste vänta på reservdelar från Japan, verkade också kunna bli dyrt.

Nu har alltså jag och Lennart två väntedagar i Duisburg. Lennart har en del jobb att göra. Jag får kanske turista, eller bara ligga här och slappa. Vet ej riktigt hur vi ska lösa detta, men man får väl ta en sak i taget. Blir nog svårt att få båten till Stockholm innan vi ska börja jobba dock.

Nåväl, vi får se hur det blir.

Hälsningar
Eva

Det här inlägget postades i 2012 Korsika - Duisburg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Duisburg 4

 1. Josefina skriver:

  Hej! Fick ditt sms igår om att ni lagt upp bilder Eva. Hur fina som helst!!!
  Bilden när ni åker genom en tunnel är ju helt magisk. Som att flyga fram med ett rymskepp. Och slottet uppe på kullen i Tyskland. Coolt. Har inte hunnit läsa nåt sen sist, får ta det sen 🙂 Imorgon ska jag se Patti Smith, och finns det biljetter kvar ska jag och Jonna till Norge/Bjorli nästa vecka. Hoppas!! Ha det fint, kram

 2. pukitis skriver:

  Hej! Bra att du har det bra – hoppas konserten blir bra och att du kommer i väg till Norge. Här deppar vi, det ser ut som om årets resa slutar här i Duisburg, pga motorhaveri. Dyrt – och det hade varit så mycket skönare att få hem båten. Vi får se hur det slutar, men troligen slutar det här. Kramar! Eva

 3. Josefina skriver:

  åhnej, det låter ju inte alls bra! Går ni och väntar på svar nu? Hoppas det löser sig. Annars får det väll bli ytterligare en liten segling i höst/vår eller kanske nästa sommar.. Typiskt. Jag håller tummarna! Kram

  • pukitis skriver:

   Ja, det är trist. Ser ut att bli en favorit (?) i repris. I dag har vi bekantat oss närmare med mekanikerfirman och tittat på ett ställe där vi ev kan ha båten i vinter. Det var vid en av de stora hamnbassängerna i hamnen här i Duisburg. Det verkade som om de främst arbetade med pråmar, men några fritidsbåtarlåg upplagda där också. Bland annat en segelkatamaran i trä – det var verkligen oväntat. Det är dock inte helt klart att vi kanta upp båten där. Inget är bestämt än, men vi satsar på att byta motor och lägga upp båten här under vintern.

   Hoppas du har det bra!
   Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *