Travemunde

Hej,

I dag har jag och L varit i Travemunde och kollat vår mast. Den kom dit i går, med lastbil, och om inte motorn hade gått sönder hade vi också snart varit där med båten snart. Nu får masten ligga i Travemunde över vintern, och vi har gjort upp om detta med marinan. Det var också skönt att se att den kommit fram välbehållen och inte fått några skador. Och att den kommer få ligga i ett fint hus med både väggar och tak, så att den har det bra över vintern.

Jag har också fått besked om att vi får upp båten i Duisburg på måndag, så nu har vi en vinterplats även till den. Det känns jättebra. Förhoppningsvis kan vi då komma hem någon gång i slutet av nästa vecka. Nu har jag stor hemlängtan, och vill bara bort från Diusburg, denna ångestfyllda stad med sina slitna 40- och 50-tals hus som de byggde direkt efter kriget, då Tyskland var fattigt och hade mycket att bygga upp i snabb takt. Det känns som om hela staden har anlagts på samma sätt som industrierna.

Nåväl, nu sitter vi vid ett flottigt snabbmatställe vid autobahn. Lennart jobbar och jag andas ut och är glad eftersom flygbiljetten hem inte känns så avlägsen längre.

Kramar,
Eva

Det här inlägget postades i 2012 Korsika - Duisburg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Travemunde

  1. Glenn Linder skriver:

    Mycket tråkigt att läsa om Er tid i Duisburg. Hoppas allt går bra med vinterförvaring av båten. Och välkomna hem! Hör av Er när Ni kommer hem! Kram Glenn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *