Kalmar

Hej,

I dag har vi bara förflyttat oss en kortare distans, upp till Kalmar. När vi gav oss i väg blåste det knappt alls, och stämningen ombord var låg. Men efter ett tag provade vi ändå att hissa seglen, och det resulterade i en lugn och skön eftermiddagssegling i Kalmar sund. Stämningen ombord blev genast bättre. Det är en otroligt skön känsla att segla och höra vågornas frasande i aktern, liksom bada i solglittret i vattnet och få vara en del av allt det vackra.

Nu ligger vi och guppar i gästhamnen i Kalmar, och här känns det verkligen som om vi är på hemmaplan. Här har vi varit förut med våra tidigare båtar. Dessutom bodde Lennarts farfar här och han var fiskare. När Lennart var liten följde han med ut ibland, så för honom är det verkligen hemmavatten.

Nu har vi också köpt en bojkrok och en bojlina, så att vi kan förtöja vid boj. Det har vi inte behövt tidigare, men här, där vi bor, är det ju faktiskt så man gör. Å andra sidan har vi stuvat undan nästan alla solskydd, som var så praktiska i Grekland. Även om det är varmt nu också är det inte outhärdligt, som det var där nere. Och här har man nog inte samma behov av att skydda fönster och annat på båten mot stark sol.

En rolig sak är att båten på något magiskt sätt verkar ha blivit tät, och då menar jag fönstren. Under hela resan har vi av och till haft problem med läckande fönster, men nu, när vi kommit till den regninga delen av världen, så tycks de liksom ha tätat sig själva … så lite tur har vi i alla fall 😉

Hälsningar
Eva

Det här inlägget postades i 2013 Duisburg – Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *