På väg mot Oskarshamn

Hej,

Nu har vi vaknat upp till en fantastiskt vacker dag här i Kalmar. Inte ett moln på himlen och vattnet ligger stilla och så där skimrande ljusblått som det kan vara fina sommarmorgnar.

I går tog L med mig på en promenad runt stan och vi tittade på huset där hans farfar och farmor bodde och platsen där farfar hade sin båt och sina nät. Jag har inte gått runt så mycket i de gamla delarna av Kalmar tidigare. Det är mycket vackert, med många fina hus. Domkyrkan var verkligen imponerande och vattentornet ser precis ut som ett riktigt torn. De små slingriga vattenvägarna, där Lennart åkte med farfar i snipan var också fina.

Nu ska vi snart ge oss i väg och i dag siktar vi på Oskarshamn. SMHI lovar perfekt vind och strålande sol, så det ser ut som vi får en fin dag. I morgon kommer världens bästa Hampus till Oskarshamn för att segla med oss en bit. Han var med oss hela tiden i Medelhavet, så därför känns det extra kul att han även är med när vi är på väg hemåt här i Östersjön.

Hoppas ni har det lika bra som vi!

Eva

Det här inlägget postades i 2013 Duisburg – Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *