Vällinge

no images were found

Hej,

Nu ligger vi på ÅSS klubbholme i Mälaren, Vällinge. Det är bara vi här och allt är så stilla så man kan höra en knappnål falla. Ingen vind, grått väder. Änderna ligger och sover på bryggan. I farleden tuffar någon segelbåt förbi för motor. Det känns helt omöjligt att vi bara är ett par mil från Stockholms innerstad.

Ön är pytteliten och jättefin. Här finns ett stort, tillbommat klubbhus, en vedbastu som vi tyvärr inte har nyckel till, en fyr, ett par utedass, en sandlåda och några grungor och ett par bryggor. Det finns också en badbrygga, så det första vi gjorde när vi kom hit var att ta ett dopp. L simmade dessutom runt ön, eftersom den är för liten för en joggingrunda. I morgon kväll kommer kanske en klubbvärd och då kan vi nog även använda bastun om vi vill.

Det känns fint att vår båtklubb har en sådan här fin ö mitt i Mälaren, som medlemmarna kan använda. Dessutom har klubben en större ö i Saltsjön, komplett med dansbana till midsommar. Den har vi inte besökt, men så fort som Danviksbron är öppen igen kommer vi åka dit.

Härifrån har vi ungefär tre timmars gångtid till hemmahamnen vid Eriksdalsbadet, så detta blir vårt sista stopp denna sommar. Här kommer vi stanna tills det känns bra att ge sig av hemåt. Det vore fint med en sista medvindssegling, utan regn. Vi räknar dock med att komma hem senast lördag kväll, eftersom det kan vara bra med någon dag hemma innan vi börjar jobba på måndag.

Ha det bra!
Eva

Det här inlägget postades i 2013 Duisburg – Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *