Lördag i Ventspils

Vaknade sent och tog en lång frukost med lite surfande på ditt och datt. Upptäckte plötsligt att klockan närmade sig tolv med stormsteg. Det var ju då som Nata, min syssling skulle uppträda i parken.

Och strax därefter: pling i telefonen. Är ni på gång?

Ja, jo, det var vi ju, nästan. Det slutade med att Natas mamma Agrita (som alltså är min pappas kusin) kom och hämtade oss i bilen.

Vi hann lagom fram och ta plats, så började det hela. Det var ungdomar och barn från flera av stadens olika skolor och kurser/musik- och dansgrupper som uppträdde.

Strålande väder och trevligt med alla uppträdande.

När det var slut gick jag och Eva på en promenad för oss själva i staden. Tittade på hus och hamn. Jag tyckte särskilt om kvarteren kring marknaden. Här stod husen lite tätare och gatorna var lite äldre kändes det som.

Vi passade också på att handla lite mat till båten. På kvällen var vi hembjudna till Agrita och Nata på middag, så vi passade också på att köpa en bukett till Agrita, som varit så snäll och vänlig och visat oss runt i Ventspils med omnejd. Och en chokladask till Nata som varit en fantastisk tolk och glädjespridare, både i Venspils och när vi var i Liepaja.

Väl tillbaka i båten med maten, så hade vi lite tid över. Hamnen ligger väldigt nära den fantastiska stranden, som sträcker sig milsvidd längs hela Lettlands västkust. Så vi passade på att ta ett snabbt dopp i havet innan vi promenerade till släktingarnas hus för middag. Förutom Agrita och Nata, så var även Agritas bror Agris (som alltså också är min pappas kusin 🙂 där.

Det var dukat i trädgården. Förutom en stor gräsmatta, så hade de en del odlingar och fruktträd och ett litet växthus där de odlade tomater.
Efter god mat och ännu en jättetrevlig afton gick vi ganska tidigt hem eftersom vi planerade att segla tidigt på söndagen. Nu blev det inte så, men det är en annan historia.

Ha dè
Lennnart (som skriver detta ute på Rigabukten, på väg mot Kuressaare)

Det här inlägget postades i 2016 Östersjön, Resor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördag i Ventspils

  1. Britt-Marie Pukitis skriver:

    Tack igen för att ni delar med er. Intressanta bilder o info, som även Kalle o Margareta tyckte var spännande att få ta del av, de gästade mej idag, vi satt på balkongen o njöt av sommarvädret, de hälsar så gott, ser fram mot kommande reseessäer. Jättekram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *