Holtenau – vid Kielkanalen

Hej,

Nu ligger vi fastknutna vid inloppet till Kielkanalen. Det har varit en omtumlande dag. Först motorgång i fantastisk sol och glittrande vatten, sedan kom vinden och vi fick en fin halvvind från Danmark till Kiel. Båten rullade en del i vågor som var uppemot en meter ibland, tror jag.

Mycket fartyg har vi sett ute på Kiel-bukten. Mycket att hålla koll på. Dessutom, när vi var på väg att fändra och göra oss klara för tilläggning så upptäckte vi en massa brädor och stockar som flöt omkring i vattnet. Det blev till att krypköra i zig-zag sista biten.

Nu är allt stilla. Här ligger bukiga, stadig segelbåtar och väntar på att få gå igenom Slussen till kanalen imorgon. Mest tyska båtar. Några danska. Ingen mer svensk tyvärr.

Avslutar med en bild på Jossan som satte gästflaggen denna gång.

/Eva

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Holtenau – vid Kielkanalen

  1. Britt-Marie Pukitis skriver:

    Verkligen roligt att få följa seglatsen, hoppas Gossen inte har alltför besvär av revbenet. Hälsa Gosefina och tacka för en mycket trevlig dag med henne och Isak på Ekis! kramar till er alla tre!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *