Brunnsbüttel 2

Hej, I dag ligger vi kvar i Brunnsbüttel. Tror inte vi åker vidare förrän i morgon natt eller tidigt på tisdag morgon. Vi tog cykeln för att uträtta lite ärenden, men det visade sig att allt är stängt i dag, pga av att det är söndag. Minns det nu. Så var det i Tyskland även förra gången vi var här. På söndagar kan man inte göra något alls. Det regnar också, så nu hålls vi i båten. Lennart har liten 12 V-skola med Jossan. Och så har vi varit uppe i utkikstornet, där man kan se ut över slussen, där de stora fartygen slussar. Vi åt lite glass också, men det var ingen fart och fläkt över det. Glassen var lite blaskig, och det var i övrigt ganska tomt på huvudgatan, där kaféet ligger. Nu börjar gästhamnen fyllas här vid slussen. Vi har två stora segelbåtar som ligger utanpå oss. Seglarna är täckta med regnkläder från topp till tå, och allt är bara grått och blött. Jag hörde att det finns en utomhusbassäng nere vid Elbe, som håller 25 grader. Kanske cyklar jag ner dit senare i dag, om det slutar regna, och tar en simtur, så att jag får röra på mig lite mer. Promenaden genom Brunnsbüttel var inte riktigt nog. I övrigt kan jag berätta att alla hus jag sett här är moderna, undrar om det beror på att det blev bombat under kriget. Har försökt googla, men inte sett något om Brunnsbüttel och kriget. Men kan tänka mig att kanalen varit startegiskt viktig för tyska flottan. Nu lever Brunnsbüttel med sina 13 000 invånare till stor del på hamnen och trafiken genom slussen. Det är också här nere som turisterna samlas, de strövar vid gästhamnen där vi ligger och går upp i utkikstornet och tittar på när de stora båtarna slussar. Nedan lite bilder från dagen. /Eva

Promenad. I bakgrunden monument över kanalens grundare.

Vi letar efter en planka, som vore bra att ha för den fortsatta färden, men hittar ingen.

En stor flock fåglar flög förbi.

Elskola

Utkikstornet vid slussen

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brunnsbüttel 2

  1. AK skriver:

    Fina bilder! Hoppas ni kommer vidare snart. – Sotaren hade bra anmärkningar, utlåtande kommer till Eva. Har idag beställt kärl för provtagning av vattnet, bakterier, kemi o radonhalt, ett sommarstugepaket för ca 1150 nr. OK? Vidare har jag slängt vattenkanna för den läckte. Ska skaffa ny nästa gång jag handlar på Coop. I övrigt lugnt, jag trampar på alla aspskott jag ser, vilket haft någon liten verkan.
    Många hälsningar
    AK

  2. pukitis skriver:

    Vattnet OK. Nu är vi på frisiska öarna. Känns fantastiskt att vi tagit oss ända hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *