Spiekeroog

Hej,

Nu har vi lyckats flytta oss till en annan av de stora, platta, sandiga öarna.

Dagen började lite dåligt med trassel i hamnen när vi skulle ut, mycket strömt vatten och nära att vi körde in i andra båtar i stället för ut från hamnen. När vi väl kom ut var det dålig sikt och sjömärkena verkade ha flyttat sig. Eftersom det är så grunt här var vi på väg att gå på grund flera gånger. Till slut hittade vi vägen till Spiekeroog.

Väl här var det fullt i hamnen och vi fick knyta fast oss på en traditionell, stor skuta. Vi fick veta att på denna plats ”will you fall dry”, vilket innebär att när det blev ebb sjönk vi ner i dyn. Eftersom botten lutar lite här lutar även båten lite när vi står på botten. Det har gått bra, men känns konstigt.

Väl fastknutna var det dags att ta en tur runt ön. I samhället pågår årets fest, kanske därför det var så fullt i hamnen. Folk vimlar runt, äter våfflor, dricker öl, lyssnar på lite livemusik och vimlar runt ännu mer. Det är lugnt, men ändå mycket vimmel.

Ut mot havet ligger stranden. Den är jättestor, och lång, och vi var där vid ebb. Himlen, vattnet, färgerna, det är en akvarellmålares dröm. Vi fotade mycket. Bilder kommer. En fantastisk upplevelse.

I morgon går vi upp tidigt igen för att utnyttja morgonens högvatten för att ta oss till nästa ö, Langeroog. We sail with the morning tide …

/Eva

Innan vi gick iland såg vi till att båten stod stadigt i leran 😉

Eva på den enorma stranden, Spiekeroog

Jossan i fotoställning

Jossan på stranden

Ser ut som maskar, men är sand

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Spiekeroog

 1. Britt-Marie Pukitis skriver:

  Måste kännas konstigt att ha ”fast mark” under durken när man är ute på seglats! Otroligt vackra färger, fotona ser ut som akvarelltavlor!!! Kramar även från Tuva och Robban oxå!

 2. pukitis skriver:

  Ja, lite märkligt när allt vatten försvinner 🙂
  Vi har nog haft tur med vädret som ger detta vackra ljus.
  Vi alla tre hälsar kramar tillbaka till er tre!

 3. AK skriver:

  Fantastiskt att tidvattnet blev en lika fantastiskt upplevelse som ni trodde det skulle vara! Ser fram mot fler bilder. – Här är det lugnt, bra väder,t o m jag har vågat mig i vattnet (kallt). Johan har hittat ganska mkt kantareller, o nu är det dags för lite kvällsmat, hjortron o glass.
  Johan o Edit hälsar
  AK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *