Norderney

Hej,

I dag har vi kommit till Noderney, efter att ha legat en natt på Langeoog. Det har hänt en hel del. Just nu har vi kanske det mäktigasteåskväder jag sett nära oss. Det blixtrar och mullrar konstant, och nyss var det som om någon hällt en jättestor hink vatten över båten. Regnet avslutade med en rejäl hagelskur. Det enda vi inte haft än är blixtnedslag och kraftig vind, men det skulle inte förvåna mig om det också kommer.

I morse hände en annan fantastisk sak. Vi åkte helt nära en strand där en sälkoloni låg och solade. Det var jättefint att se dem på nära håll. Och bäst var när en av dem simmade ut till oss och började simma med båten, i vårt kölvatten. Den simmade med oss en bit helt nära, ibland stannade den upp, och stack upp huvudet, sedan dök den ner och simmade ikapp oss igen.

Stranden på Langeoog var lika fin som på de andra öarna. Stranden här ska vi utforska i morgon, tror jag, med hjälp av elcyklar, om vi törs lämna båten. Hoppas det slutar åska snart!

/Eva

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *