Noderney 2

Hej,

Här blåser en del, men den värsta åskan verkar ha dragit förbi. Lugnt i hamnen, som verkar mer skyddad än vad jag trodde. Det är mycket båtar här nu, som ligger utanpå varandra, vi ligger som tredje båt ut från bryggan, och har ytterligare en liten fransk segelbåt hängande utanpå oss till exempel.

Åskvädret i går var verkligen enormt. Himlen flimrade av ljus som ett stroboskop och man såg blixtar i det ljusa. Mullret pågick mer eller mindre konstant, så det var svårt att veta vilken blixt som hörde i hop med vilket muller, allt liksom flöt ihop. Molnen var riktigt höga och svarta, regnet extremt häftigt när det kom i skurar, jag vaknade av en sådan i natt.

Det enda vi inte märkt så mycket av är vind, trots att man hör hur det mullrar av blåst i luften. Och vattnet i hamnen är helt lugnt. Trots att Nordjön ligger runt hörnet. Mycket bra. Kan bero på att inloppet till hamnen går i en rundel, och det är höga kajkanter runt oss. Allt väl här i alla fall.

Såg nu på danska vädertjänsten att åskan är på väg norrut och de hade varningar för Jylland. Får se om det även når Sverige.

/Eva

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *