Eemskanaal till Groningen

Idag har vi puttrat fram på Eemskanaal från Delfzijl till Groningen. Ganska händelsefattig och rak kanal. Mötte några större pråmar och en del fritidsbåtar. Kanalen är bred , så det var inga problem med att möta en stor pråm. Bara fyra, fem broar att passera. Samtliga utom den sista inne i Groningen slog om till röd-grön så fort vi närmade oss. Vilket betyder gör er beredda, bron öppnas snart. Vid sista bron knöt vi fast oss i ett räcke och väntade en kvart, tjugo minuter innan vi blev igenomsläppta.
Direkt efter bron ligger Oosterhaven Jachthaven, där ligger vi nu och guppar längs kajen.
Nu ska vi upp på byn, som är en gammal stad med första bosättning 4000 före Kristus.
Lennart

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *