Rhebergen Multihull Yachts

Hej, Nu är båten på land här i Amsterdam och semestern närmar sig sitt slut. Allt har fungerat väldigt bra här med avmastning, lyft och dialog med varvet. Det känns jättebra. Varvet drivs av en äldre man som heter Simon och som arbetat med att bygga flerskrovsbåtar. Nu är de mer inriktade på att ta hand om och reparera andras båtar. Han säger att det är svårt att konkurrera prismässigt med båtbyggare i baltländerna och Asien. Och att det känns lugnare med mindre reparationer och förvaring, eftersom det inte är lika mycket pengar och ansvar i varje enskilt uppdrag. När man pratar med honom märker man att han är väldigt kunnig just när det gäller flerskrov, och det känns jättebra att kunna anlita honom för de jobb vi har på båten. Varvet ligger i det gamla hamnområdet i Amsterdam. I det här området byggde ett företag som heter NDSM stora, nya båtar förr. På 1980-talet, under varvskrisen var de tvungna att lägga ner tillverkningen. Simon däremot har sakta utökat sin verksamhet här i området. I NDSM:s gamla jättehall finns det nu 200 ateljéer för konstnärer och området är mycket trendigt. Här finn restauranger och olika event, de bygger museum för street-art, men det är svårt att hitta en vanlig supermarket och annan vardaglig basservice, som laundryservice. Här på marinan gör de inte bara reparationer, på en del av båtarna bor ägarna året om, om jag förstått det rätt. Nu har jag fått låna bobåtarnas tvättmaskin och sitter och väntar på att den ska gå klart, samtidigt som jag hör hur vinden tjuter där ute. Det är en mycket blåsig dag i dag. Själva har vi flyttat till ett fint, nytt Hiltonhitell precis intill. Det känns skönt att ha ett superrent och designat badrum och en bred, bekväm säng. Men samtidigt trist att semestern och resan närmar sig sitt slut. Kramar! Eva

På land i Amsterdam.

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *