Upplyfta i Amsterdam

I tisdags, på min födelsedag ägnade vi dagen åt att tvätta, städa och fixa i båten inför upptagningen.
På kvällen hade Eva bokat ett bord på en mycket trevlig restaurang, De Kas. Själva restaurangen låg i ett växthus, som i sin tur låg i en fin park.
Det visade sig att restaurangen även hade odlingar och växthus på andra ställen och på så sätt producerade mycket av sina råvaror själva.
Menyn var en fast meny på fem rätter, med möjlighet att lägga till en ostbricka som sjätte rätt. Det gjorde vi så klart 😉
Mycket trevligt med en ”finkrog” som övervägande serverade vegetariskt.
Onsdagen fortsatte med mera fixa inför upptagning. På eftermiddagen flyttade vi till varvet, Rehbergen Multihull Yachts. Ägaren, Simon kom och tog emot oss när vi lade till.
En mycket vänlig, trevlig och kunnig äldre herre visade det sig. Han har tidigare byggt flerskrovsbåtar på varvet. Men slutade med det när konkurrensen från billigare länder blev för svår.
Nu är varvet en blandning av produktion av delar till andra och en marina där man kan lämna sin båt över vintern, även vanliga kölbåtar. De kan också hjälpa till med alla möjliga saker som kan behöva göras på en båt.
Dessutom ligger det några båtar vid kaj där folk bor mer permanent. Känns som ett riktigt bra ställe vi hamnat på 😉
Idag började dagen med att Jossan mönstrade av och flög hem. Klockan nio mastade vi av och därefter åkte båten upp på land. Det småduggade och var rätt trist väder, men när vi var klara så klarnade det något. I stället tog vinden i.
12 – 15 m/s och över 20 i byarna. En djäkla tur att det inte blåste så i går när vi flyttade båten. Sitter nu på vårt hotellrum, som har en fantastisk utsikt över IJ med de centrala delarna på andra sidan vattnet. Straxt här intill ligger Amsterdam marina och jag har sett några stackare i segelbåtar.
De har legat och cirklat utanför i väntan på att vinden ska avta något mellan byarna så att de kan gå in och lägga till.

PS. Ser nu att Eva just gjort ett inlägg medans jag skrev det här, så lite info är dubbelt, men jag lägger in detta ändå 😉
Ha dé
Lennart

Restaurant De Kas

Restaurant De Kas

Egen odling på Restaurant De Kas

Hus i Amsterdam. Det såg verkligen ut att endast vara en fasad. Men när man kom runt hörnet så såg man att det var trekantigt

Utsikt från sjunde våningen. Härligt med fönster från golv till tak.

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *