Boulogne-sur-Mer 2

Fiskebåten Ofelias stånd på marknaden.

Nykokt hummer och räka med skinka och melon m.m. Supergott!

Grön fasad. Mycket speciell. Levande växter.

Madonnan och barnet åker båt. Vanligt motiv genom århundrande här i den stora domen i Boulogne-sur-Mer

Medeltida målningar och valv i kryptan.

Bryggorna åker upp och ner med tidvattnet. Här ebb. Riktigt läskigt gå ner på spången. Mycket brant.

Lennart nyklippt och en fin kväll med det sista ljuset på stranden.

Hamnen just innan det blir mörkt.

Hej,

I dag har vi varit runt lite och bland annat:

 • Besökt fiskmarknaden. Detta är en av Frankrikes största fiskehamnar. Mitt för marinan ligger ett antal mindre fiskebåtar. Flera av dem verkar ha egna stånd på marknaden på kajen.
 • Besökt domen i gamla stan, och framför allt kryptan under domen. Jättesstor där det fanns rester från romartiden och framåt. 
 • Lennart har klippt sig. 
 • Vi har pratat flera gånger med Hampus som är i Eindhoven och har hittat en lägenhet för dem att bo i, i höst. Vi ska borga för hyran och det är lite papperstrassel som ska redas ut på distans så att säga. 
 • Varit och ätit jättegod middag. 
 • Svettats i värmen, runt 30 grader.

I morgon blir vi nog kvar här. Då kommer Hampus hit.

Kramar!

Eva

Det här inlägget postades i 2018 Amsterdam - Cherbourg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Boulogne-sur-Mer 2

 1. Anna-Karin skriver:

  Hej! Jag börjar tro att årets resa överträffar alla tidigare, enligt både bild o text. Jag gillar särskilt bilden på engelska kanalen möter Nordsjön, såg ngt liknande vid Skagen, där Skagerak (kattegatt)?) möter Atlanten. Vattnet här är alldeles stilla, ingen vind alls idag. Det är varmt. Varmast var det i förrgår, 37,1 ge. Idag bara 34 men jag kan i te säga att det känns svalare. Eftermiddagen tillbringar man med att sitta inne m neddragna gardiner. Eg skulle fönstren vara stängda också men det blir för jolmigt. Går bara ut för att ta ner tvätten (bra torkväder) o gå ner till sjön. Motionerar genom att simma sakta av o an. Har lyckats olja, har bara bryggan kvar. Men tiden för arbete är begränsad, få se hur det går. Men det ska bli svalare i nästa vecka.
  Johan o Edit åkte igår, tomt och lugnt här. Johan gick långa promenader på morgnarna o hittade hallon blåbär björnbär och kantareller. Den svampen den enda i hela socknen om man får tro kommentarerna. Edit låg i sjön eller i soffan o kollade på Youtube. Skötte frukostdisken utan knot, befalld av aysen.
  Orkar inte mer, går i sjön.
  Många hälsningar
  A,K

  • pukitis skriver:

   Hej, ja, vi har det bra och sundet var speciellt. Påminde om Messinasundet, där var det också så där extra strömt, men ingen linje i vattnet, vad hag minns i alla fall.

   Det är varmt här också, men bara 29 grader. 37 på kandet är verkligen extremt! Snart åska och vind här, sedan svalare enligt franska vädertjänsten meteo.

   Skriver längre inlägg snart, men ville svara, så roligt att du kommenterar!

   • BM Pukitis skriver:

    Roligt att se era fina och intressanta bilder, tack för det, här håller värmen i sig idag visar termometern 33 gr just nu o i vardagsrummet, som är svalast 30, men lärde mej igår att jag nog ska vända på dygnet, gick ut strax före kl. 22.00 för att titta på blodmånen, den fanns inte men jösses så skön svalkande promenad det blev! Roligt att Hampus tydligen hittar ett boende! Ha det så gott. Kramar

 2. Brittt-Marie skriver:

  Ser inte att min kommentar fungerat, så jag gör ett nytt försök. Tack för era fina bilder och intressanta kommentarer! Härligt att det ordnar sig förHampus o E o N med bostad.så var det värmen, idag 33 gr, svalast i vardagsrummet 30 gr, ska nog vända på dygnet, tog en promenad i går kväll strax före kl 22, för att se blodmånen , men dan syntes inte här men promenaden var härlig för det var lite svalkande vind. Ha nu en fortsatt fin seglarsemester. Kramar!

  • pukitis skriver:

   Vi var tvungna att godkänna första kommentaren innan de blir synliga. Nu tror jag att de kommer att synas på en gång. Kul att få kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *