Saint-vaast-la-houge

Fort ute på en ö när vi lämnar Saint Vaast i soluppgången

Ut till ön med fortet på kan man ta bussbåten

Restaurangen hade en väldigt fin trädgård

Vid ebb vilar sig båten en stund mot kajen

Första parkett vid tivolit var bara sådär kul

Hej,

Nu har vi tagit oss hit. I dag kunde vi segla över bukten i ca 7-8 m/s medvind, en fin stadig medvind som gav upphov till ganska stora, men mjuka vågor. Helt klar himmel, vattnet turkost, glittrande, och vi var alldeles själva ute på vattnet. Ca 10 timmar tog det hit. Jättefin segling.

Vi lyckades räkna rätt på strömmarna också. Den här hamnen är bara öppen kring högvatten, men vi lyckades ta oss hit perfekt i tid.

Nu är det ebb och de har stängt slussporten till hamnen. Här inne finns det fortfarande vatten, men utanför slussen är det inte mycket kvar. 

I hamnen finns ett stort tivoli, attraktionerna finns utmed hela kajkanten. Mycket ljud, blinkande ljus, sorl och skrik präglar hamnen. Känns sådär.

Nu på kvällen brände de av ett stort fyrverkeri också, samtidigt som de bl a spelade ghostbusters. Det var fint och mäktigt, bra avslutning på dagen. Och nu vid midnatt fortsätter tivolit köra på för fullt …

Annars: Lite äldre, fin stad med gamla befästningar och borgar. God middag, som inleddes med lokala ostron, på trevligt hotell.

I morgon ska vi upp tidigt för att ta oss sista etappen till Cherbourg.

Bilder kommer så snart som möjligt.

Kramar!

Eva

 

Det här inlägget postades i 2018 Amsterdam - Cherbourg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saint-vaast-la-houge

  1. Mysigt att ni fick en så bra överfart och att era gemensamma kunskaper fixade strömberäkningen! Idag åker jag till Oskarshamn, känns inte bra att Boris inte kommer att vara med, men ska bli roligt att träffa övriga syskon och alla syskonbarn och deras barn, flera av dem blir nya bekantskaper för mej. Ha en fortsatt bra seglats. Förresten åt kräftor med Birgitta igår t.o.m snaps till klorna!

    • pukitis skriver:

      Hoppas resan gick bra och att du får det riktigt trevligt i Oskarshamn. Hälsa alla och gratta särskilt mycket 🙂
      Lennart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *