Cherbourg

Hej,

Nu ligger vi fastknutna i Cherbourg, vår slutdestination, och äter brunch.

På vägen hit fick vi dimma. Den kom helt plötsligt och oväntat. Vi fick ta oss in i hamnen med hjälp av tutan, AIS:en och våra digitala sjökort där vi ser ungefär var vi är på kartan.

Det var tät dimma, och båtar dök upp framför oss som om de var spökskepp. Plötsligt var de bara där, helt nära, som insvepta i vit tyll, och sedan försvann de. Saker som borde vara nära enligt sjökortet syntes inte alls, som den yttre piren här.

Nu är vi i alla fall här. Omtumlade men nöjda. Foton kommer kanske senare …

Kramar!

Eva

Det här inlägget postades i 2018 Amsterdam - Cherbourg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Cherbourg

 1. Anna-Karin skriver:

  Dimman måste ha kommit lika välkommen som ett oanonserat prov iskolan. Och ni klarade er med glans, snyggt! (Man får låta bli att tänka på vad ett underkännande hade inneburit.)
  Jag kom tillbaka till stan nu på eftermiddagen, rätt skönt, även om det alltid är surt att åka iväg när solen skiner och vattnet i sjön är ljummen. Mindre risk för skogsbrand här, även om Fatbursparken ser lite dammig ut.
  Urve ringde nyss o berättade att hon håller på att testa stans utomhusbad.
  Hälsningar
  AK

  • pukitis skriver:

   Ja, det stämmer. Trodde det skulle vara helt lugnt att bara puttra in till slutdestinationen, och så kom dimman!

   Bra idé kanske testa utomhusbaden. Kan tänka mig att stan är dammig. Det är dammigt här också, men just i kväll fick vi pska och skyfall igen. Det är bra. Då blir det lite svalare igen.

   Kram!
   Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *