Barfleur

Hej,

Idag åkte vi på utflykt till Barfleur, som ligger ute på en udde här i närheten, och som anses vara en extra vacker stad (by). Lite som ett Skagen här i Normandie.

Vi tog bussen, och så tog vi med cyklarna på bussen. Väl framme i Barfleur cyklade vi runt och tittade på staden, kyrkan, strandlinjen och hamnen. Det blev alltmer ebb under tiden som vi var där.

Som kronan på verket cyklade vi till fyren, som är Frankrikes högsta och som låg ute på en udde. 

Google tipsade om en cykelväg som gick genom lös sand och via mycket smala kajkanter. Det var dåligt, det blev jobbigt med cyklarna där, men annars var det en fin utflykt.

I Barfleur töms hamnen på vatten två gånger per dygn. Det var fascinerande att se båtarna sjunka ner och lägga sig på botten. Liksom det var fascinerande att se alla små skaldjur som kom i dagen när vattnet försvann från havsbotten.

Kyrkan var ovanligt fin, och på gravarna hade de olika kermikdekorationer.

På vägen hem köpte vi med lokala ostran för ca 5 kronor styck + en ostronkniv. Det jan man ju behöva ha i båten!

Kram,

Eva

Det här inlägget postades i 2018 Amsterdam - Cherbourg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Barfleur

  1. B-M Pukitis skriver:

    Är nu hemma efter en mycket trevlig vecka i O-hamn. Här är nu behagligare väder, men VAD! Hade ni inte en ostronkniv tidigare, ha en bra resa hem !
    ,

    • pukitis skriver:

      Roligt höra att du hade det bra! Nja, vi hade bara en ostronkniv hemma, men nu alltså även i båten. Blir ett fint minne från Frankrike!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *