Cherbourg 4

Paraplyer till salu på vårt hotell.

Le Pily ikväll. Vi var inte många gäster. Men maten var fantastisk!

Rue Grand rue där Le Pily ligger

Helt klar himmelpå kvällen. Ovanligt här i Cherbourg.

Palmer och tunga mörka regnmoln. Typiskt Cherbourg. Lennart undrar om det var klokt att gå i bara skjortan.

Hej,

Nu är semestern snart slut. I kväll besökte vi Cherbourgs enda restaurang med Michelinstjärna (en stjärna). Det var ett fint sätt att ta adjö av Frankrike och semestern.

Och det blev en extra magisk kväll, eftersom maten verkligen var utsökt (och sällskapet!) och rätterna inte för stora. Jag känner mig knappt mätt efter fem rätter, ändå åt jag allt med den största glädje.

Allt var gott men det jag verkligen kommer minnas var ett bearnaisefluff som smakade så mycket bearnaise och var så gott, så det knappt kommer vara lönt äta bea framöver. Det var ett fantastiskt fluff!

Till dessert fick vi också en liten tarte med skogsbär och limesorbet. Det var också helt magiskt, tårt/kakbotten ganska kompakt, bären smakrika och sorbeten som ett moln av lime och mynta till.

Billigt (med svenska mått), inte så mycket gäster, vänlig personal. Väldigt vardag. Förutom maten, då …

Le Pily heter restaurangen. Den ligger på Rue Grande rue, alltså vägen stor gatan, som är en bakgata mitt i stan.

I morgon ska vi ta upp båten. Inte säkert vi hinner gå tillbaka till restaurangen i morgon. Om inte får jag vänta till nästa sommar. Finns ingenstans jag hellre startar min semester!

Annars några iakttagelser om Cherbourg: Troligen ingen slump det mest kända är en film som heter Paraplyerna i Cherbourg. Det regnar var och varannan dag här. Paraplyställ på hotellrummet, och försäljning av lyxiga paraplyer i lobbyn. Samtidigt mycket palmer. Troligen pga golfströmmen. Lär vara milda (men regniga) vintrar här.

I morgon tar vi upp båten. Hoppas det går bra.

Fredag reser vi hem. Hemma lite efter midnatt lördag morgon.

Kram!

Eva

 

Det här inlägget postades i 2018 Amsterdam - Cherbourg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *