Cherbourg 1

Lunchrestaurangen på marinan.

Stora torget i Cherbourg.

Palmer och grönt. Och det luktar gott av blommor utomhus.

Glittrig nostagi på D-dagen.

Hej,

 Nu är vi framme i Cherbourg. Trötta, men ganska nöjda. Första semesterdagen och redan långt hemifrån.

Först båten: Efter en första inspektion verkar den ha klarat vintern så bra som man kan önska. Allt är sig likt. Varvet hade tvättat däckat precis innan vi kom, så den kändes jätteren och fin. Glänste vit i solen.

Vissa reparationer vi bett om verkar de inte ha gjort. Vi får prata om det i morgon. Men allt planerat och klart inför sjösättningen på tisdag 11 juni.

Tyvärr kass väderprognos onsdag – lördag sedan. Känns trist, inte minst med tanke på Alexander som kommer ner den veckan. Vi håller tummarna för att prognosen inte slår in.

Vädret lika ombytligt som vi minns det. Regn och sol om vartannat.

I dag åt vi middag på en liten restaurang som Michelin har berömt. Tournedousen gick in på Lennarts tre i topp livet igenom tror jag. 

Jag vet, det är kanske lite tjatigt med alla berättelser om mat, men det kan vara så härligt att äta i Frankrike. (Deras foie gras var också bland de bästa jag ätit).

Annars: Det luktar ljuvligt av blommor ute, och skarpt av rengöringsmedel med klor i båten vi hyrt för att bo i de första dagarna. Här finns palmer, vilket gör L extra lycklig. Jag är nära migrän (förstås).  I dag är det D-dagen. Kanske var det därför tre glittriga kvinnor sjöng 40- & 50-talslåtar på torget. Som As Time Goes By.

På torget finns också en karusell, som i alla städer i Frankrike. Och så har vi redan druckit fantastiskt kaffe och ätit fantastiskt bröd.

I morgon ska vi börja jobba med båten, städa och ställa i ordning.

Kramar!
Eva

Det här inlägget postades i 2017 Stockholm - Amsterdam. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *