Cherbourg 2

Första koppen kaffe i båten i år.

Kort uppehåll i regnet här på varvet. Snart börjar det nog igen.

Hej,

I dag har vi städat, plockat i ordning och börjat testa att allt funkar. Det går bra, lite ställen där regnvatten läcker in bara. Men den här båten har alltid läckt, det är ett evighetsjobb att täta fönstren framför allt. Här i Cherbourg regnar det också synnerligen mycket. Men det droppar inte så mycket, så det känns bra.

Överlag känns det som om vi bara varit borta över helgen, inte ett år. Allt är lika fräscht som när vi åkte.

Vi har pratat med varvet också och de har tittat på alla saker vi bett om, men inte bytt sådant som de bedömde som OK. Så även det känns bra.

Sjösättning tisdag kl 17, när det är högvatten. Här går det bara att sjösätta i högvatten. Vattnet försvinner 5 meter ner från kajen i lågvatten och då funkar det inte. Påmastning onsdag morgon. Sedan ska seglen på och sedan kan vi åka.

Kram!
Eva

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm. Bokmärk permalänken.

4 svar på Cherbourg 2

 1. Britt-Marie Pukitis skriver:

  Tack för mysig rapport, allt verkar ju OK så det är väl bara att njuta av det hela Jossan var här i söndags så vi fick säga hej då innan Lofotenresan, vi åt sparris, italiensk skinka och riven parmesan, därefter lunchvåfflor. krama om Alexander från mej och kramar till er❣️

 2. pukitis skriver:

  Hej! Härligt att höra från dig, och bra att du tog adjö av Jossan ordentligt! Hoppas du har det bra?
  Eva

 3. AK Furhoff skriver:

  Hej!
  Och ursäkta att jag dröjt med att skriva. Det har varit det ena med det andra.
  Min födelsedag firades med äppelpaj hos Hampus och Elin, och Josefina i den nya lägenheten. Och Nelson. Mitt ärende var att överlämna fotoboken, men det blev äppelpaj och syn av lägenheten på köpet. Om jag fattade rätt är den på 44 m2, och byggarna har verkligen utnyttjat metrarna väl. Snyggt kök i grått och rostfritt, badrum m tvätt och tork o dusch. Roliga omgivningar, ska bli spännande att se hur det kommer att utvecklas.
  Nelson var i full gång. Han är stor. Väl stor för att vara knähund, men det vet han inte om. Men han har fått fina områden att springa av sig energin.
  Och från Hampus och Elin var det bara att bege sig till Johan, Aysen och Edit för fin middag med ostron, rökt lax och räksallad.
  Vädret är växlande, efter normalsvalt sommarväder blev det svinkallt och blåsigt, och idag är det ordentligt med regn och åska. Sedan ska det bli fint, och i morgon ska Edit, Urve och jag göra utflykt till Gamla Uppsala och se på högarna och besöka museet.
  Jag bytte teleoperatör häromdagen, för att få bättre mottagning på landet. Då försvann alla tel.nr som satt på gamla chipet. Men det mesta gick att rekonstruera. De sista mailade jag till och bad dem ringa så att jag kunde skörda deras nummer. Det ledde till en del trevliga samtal med personer som jag inte träffat på ett tag. Bara en koll: är det här ditt aktuella nr +46739804842?
  I övrigt inga sensationer. Roligt att se era bilder, som alltid. En var upp o ner, och där satt jag som en idiot och vred på plattan i år också. Mkt snygg bild på Lennart, i synnerhet om man jämför med förra året.
  Nu ska jag ner och byta på tvättmaskinen. I stan tvättar man när det regnar.
  Många hälsningar till er alla tre!
  AK

 4. pukitis skriver:

  Hej, roligt få en liten rapport! Och, ja, det är rätt tel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *