Cherbourg 6

Hej,

Nu ligger båten i vattnet. Allt gick bra. Det känns skönt.

Annars har vi varit på Cherbourgs kanske största attraktion i dag, ett akvarium där man också kan se diverse undervattensfarkoster, från små dykarklockor och en konstig sak som varit nere på 9 500 meters djup till en jättestor atomubåt. Atomubåten fick vi gå runt i. Alla fick varsin ljudguide och med hjälp av den fick man lära sig väldigt mycket om ubåten. Det var mycket intressant. Den hade haft ett litet kärnkraftverk inuti och 12 kärnvapenmissiler. Den gjorde sin egen luft och färskvatten och kunde vara under ytan jättelänge (kommer inte ihåg hur länge). I matsalen hade den en enkel espressomaskin.

I morgon kl 9 ska vi masta på så framemot lunchtid borde vår egen båt äntligen vara seglingsklar.

E

Den här farkosten har varit nere på 9 500 meters djup, i Japan.
Vi lyssnar på ljudguiden inne i en fransk atomubåt.
Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *