Schiphol

Hej,

Nu ligger vi helt nära Amsterdams flygplats Schiphol och väntar på att en bro ska öppnas. Vi har bestämt att gå genom Amsterdam i natt, så Lennart har lagt sig att sova en stund. Jag lagar tryffelravioli i tomatsås, och jag hade ganska mycket både grön chili och vitlök i såsen. Kanske tar död på tryffeln, vet ej, men det blir som det blir med maten ombord ibland.

När vi lämnade Gouda i morse var det kallt och gråmolnigt, nu har det spruckit upp och vi har 25 grader i båten. Holland har visat sig från sin bästa sida, grönt och lummigt, soligt och glittrande. Vi har åkt genom ett stort område där husen ligger helt vid vattnet, och där det går många små kanaler in i bebyggelsen. Alla hus verkar ha egen båt, parkerad framför huset i kanalen.

Jag försökte fota, men det är svårt att fånga den här speciella miljön på bild tyvärr.

De kommande dagarna pekar prognosen väldigt bestämt på motvind, så vi räknar nu med att gå kanaler genom Holland. På så sätt rör vi oss i alla fall framåt även om det inte går lika snabbt som om vi kunnat segla utmed kusten. Men vi vill i alla fall hellre ta oss framåt, så att vi inte tappar för mycket tid här i Holland. Och idag har kanalen som sagt varit väldigt fin.

Ha det bäst!

E

Tryffelraviolin puttrar på spisen. Utanför rasslar det i grönskan och flygplan startar och landar hela tiden.
Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Schiphol

 1. AKFurhoff skriver:

  Vad ni har hunnit mycket, det känns som om ni nyss stuckit iväg. 2 veckor sedan har gått fort. Här är det varmt varmt varmt, svårt att sova. Idag var det utlovat regn, men istället har de små molntussarna blåst bort. Edit har fått vattenkoppor, och Hampus vet inte säkert om haft det. Ngn som minns frågetecken. Jag har inte lyckats klura ut var skiljetecken finns på plattan. Ska laga mat åt de hemmavarande på söndag.
  Fina bilder också.
  Fortsatt trevlig resa utropstecken.
  AK

  • pukitis skriver:

   Hej!

   Jag skulle tro att han haft det, men Lennart tror inte det. Det har iaf inte kännts som något problem. Kanske han blivit vaccinerad?

   Är ni på landet nu? Är allt OK där? Eller blir det midsommar i stan?

   Kram
   E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *