Rendsburg

Hej,

Nu är vi i Rendsburg, som ligger på tyska fastlandet, intill Kielkanalen, ganska nära Kiel. Det verkar vara en fin liten stad, provinshuvudstad i Schleswig-Holstein, tror jag. Använts som befästning för att skydda Jylland.

Här stannar vi nu lite. Dels för att vi vill ta chansen att åka och hälsa på min morbror och moster, P och Tove, som bor på en gård på Jylland, dels för att prognosen framöver är osäker men innehåller mycket vind i byarna. Det vore bra med ett lite stadigare väderläge och säkrare prognos innan vi börjar ta oss från Kiel till Sverige.

I dag börjar vi med att förtöja båten för storm och alla vindar, sedan tar vi tåget till Jylland. Ser redan fram emot en trevlig middag i gott sällskap!

Sedan får vi se lite, det beror på vädret, men skulle tro att vi blir kvar här ett tag. Det är lite stressande med tanke på tidplanen, men allt löser sig till slut. Det är inte bra att försöka forcera sig fram i dåligt väder, det har tidigare erfarenheter ändå lärt oss.

I går hade vi en tryckande varm motorgångsdag på Kielkanalen, vindstilla i båten. 29 grader när vi kom fram på kvällen.

Det är fortfarande vackert och soligt här, men tror det börjar mulna och blåsa lite. Temperaturen ska sjunka drastiskt nu, till typ 14-17 grader. Och mycket vind. Jag tror att det beror på att vi befinner oss mellan högtrycket längre söderut i Europa och ett lågtryck längre norrut. Där de möts förstärker de varandras vind.

I går hade vi en fin kväll på en sportsbar här i Rendsburg. Det pågår dam-VM i fotboll och Sverige mötte Tyskland. Det var vi och två tyska killar som tittade på matchen. Tyskland är favoriter i VM och Sverige hade inte vunnit över dem på 24 år – men igår gjorde de det! Vi drack öl i enorma sejdlar, åt hamburgare och njöt. Avslutade med lite biljard. En helkväll i ett annars mycket lugnt, tyst och folktomt Rendsburg denna varma lördagkväll.

Jublande svenskor på Tysk sportbar
Solnedgång i Rendsburg marina. Mycket pålar som står för tätt för att vi ska kunna få plats.

Ha det bäst!

Eva

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

6 svar på Rendsburg

 1. Britt-Marie Pukitis skriver:

  Verkar som en trevlig dag i Rendsburg, hälsa morbror och moster så gott, hoppas ni får fina segelfria dagar, här är fortfarande sommarvarmt, balkongfrukost varje dag, på tisdag får jag förmodligen en cortisonspruta, som kanske lättar på värken. Ha det så gott❣️

  • pukitis skriver:

   Jo det var en speciell känsla att se matchen på en folktom sportbar i Tyskland.
   Nu har vi precis ätit frukost hos P och Tove och ska nu ta en promenad.
   Hoppas det blir bra med cortisonet.
   Kram Lennart

   • Britt-Marie Pukitit skriver:

    Det blev bra mycket bättre, idag vaknade jag inte av värken, utan för att jag behövde gå på toa, ett par månader sedan ett så behagligt uppvaknande! Dr satte två sprutor eftersom inflammationen verkar väldigt omfattande, en ilårbenet o en i ryggen, nu ska bara det fina vädret komma tillbaka så ler världen igen. Kramar❤️

 2. Camilla Henriksson skriver:

  Hej på er!
  Trevligt att läsa att ni snart når Sverige, bra jobbat!
  Läste också en liten blänkare om Kalmar, och vi som begett oss till Visby, för att möte upp er där. Men om ni tar det lugnt norrut, så kanske vi kan sammanstråla senare i veckan, hade varit fantastiskt roligt.
  Ha det så gott och hälsa!
  Tommy & Camilla

  • pukitis skriver:

   Hej,

   Jag tror vi tar kortaste vägen hem = Kalmar. Hoppas vi passerar där den närmaste veckan, men allt kan hända … Jag hör i alla fall av mig på messenger när jag vet, så får vi se hur det blir. Vi kan ju alltid ses senare i sommar/höst.

   Hoppas ni har det bra i Visby!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *