Rendsburg 2

Hej,

Vi är fortfarande här och väntar på bättre väder. I går sov vi (jag) jättemycket och även i morse tog vi lång sovmorgon. Vi städar, fyller förråden och gör oss mentalt och rent praktiskt klara att ta oss över till Sverige.

Det blir kanske inte helt lätt, vädret är blåsigt och vinden byig. Varannan dag är det kulingvarning, varannan dag ”bara” blåsigt. Som tur är blåser det åt vårt håll, det gör allt enklare.

Vädertjänsterna ger också lite olika prognoser när det gäller vinden, vilket bidrar till osäkerheten. Den danska vädertjänsten DMI har vi använt tidigare, och de brukar vara bra, så dem tittar vi lite extra på.

Nå, vi tror i alla fall att vi kan ta oss ut ur Kielkanalen i morgon och vidare till Langeland i morgon natt. Vi får se, men det är vår arbetshypotes just nu. I sådana fall skulle vi nog gå vidare genom Smålandsfarvattnet (eller hur det nu stavas …) ut i Fakse bukt och sedan därifrån till Skåne. Men planer är ju till för att ändras …

I dag ska vi i alla fall vara här, och planerar att besöka stadens konstmuseum, som lär vara extra sevärt. Återkommer med rapport om det.

/ Eva

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *