Vordingborg

Hej,

Nu ligger vi i Vordingborg i Danmark, ett stenkast från Sverige, – eller i alla fall en seglingsetapp.

Vi började i Rendsburg i går morse och kom fram hit ett dygn senare. Det har varit ett händelserikt dygn, särskilt seglingen hit över Kieler bucht med sidvind och stora vågor. Fråga mig inte hur mycket det blåste eller hur stora vågorna var, men det var mycket vatten och vi toppade på dryga 9 knop. Snittade kanske på 7, vilket är bra för oss. Jag tror Lennart filmade lite.

Väl framme i Vordingborg var det fullt i hamnen men efter en del trixande och med hjälp av hamnkaptenen har vi nu en plats där vi kan ligga. Det ska blåsa mycket i dag och i morgon, så vi blir här då. När det går att segla igen blir det förhoppningsvis Sverige. I första hand är siktet inställt på Kalmar, men det kan bli ett par etapper dit.

Nu ska vi äta frukost, sova, ikväll är det bronsmatch i dam-fotbolls-VM. Och sedan drar kanske Vordingborgs sommarfestival i gång.

Nu är det helt grått väder här, regnet smattrar på taket och båtgrannen jobbar (ljudligt) på båten.

Ha det bäst!

Eva

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *