Vordingborg 2

Hej,

Vi är kvar här och i dag har inte mycket hänt – utom en lite dålig sak. Nämligen att Lennart ville kolla växellådsoljan, och när han skulle skruva loss oljestickan gick den sönder. Han skruvade liksom av hatten till stickan, så nu går det inte att skruva på den igen, vilket är dåligt. I morgon ska det komma en meck. Förhoppningvis kan han fixa någon slags ny hatt, så att vi kan åka vidare.

Annars har jag tvättat och slöat. I tvättstugan är det ofta trevligt och i dag har jag pratat en del med en schweizisk dam. Och fått gratis kaffe av hamnkaptenen.

Vi har även tittat på det som är kvar av 1300-talsborgen, där faktiskt den första gemensamma skriftliga danska lagen antogs. Tror jag i alla fall efter att ha läst på en skylt. ”Av lag ska land byggas …”

Vordingborg känns som en ganska sömnig stad, men i morgon börjar den stora sommarfestivalen. Danmarks största band ska komma, allt är gratis förutom ölen. Vi såg några Tuborg-vagnar, en del öl kommer nog gå åt. Förhoppningsvis är vi väck då.

I hamnen klagar alla på blåsten. Jag och L letar väderfönster och i de andra båtarna gör man nog detsamma. Nu tycker jag i alla fall att det ser bättre ut framöver och jag tror nog att vi hinner hem, trots allt.

/Eva

Vordingborg laddar för festival.
Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vordingborg 2

  1. AK Furhoff skriver:

    Spännande! Här är allt bedövande lugnt, men i morgon är det årsmöte m 12 anmälda deltagare, rekord. Imorgon FM ska jag hämta en jättelik smörgåstårta, batteriet t larmet samt Johan.
    Igår stod en häger på stranden bredvid eken en stund, flög sedan till Måsön och gick omkring o tittade, flög sedan iväg. Kanske en framtida hyresgäst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *