Äntligen naturhamn!

Hej,

Nu ligger vi i en naturhamn en bit norr om Oskarshamn. Slitna mellan stressen att ta oss hem i tid och längtan efter skärgården stannade vi ändå för skärgården. Så nu tänker vi oss att gå farleden utmed kusten, i alla fall bitvis. Och i kväll la vi till i en naturhamn, för första gången på flera år.

Vi var helt på helspänn, och tog säkert sammanlagt två timmar på oss för att välja plats och förtöja. Först in och titta på möjliga lägen, och resonera om fördelar och nackdelar. Kolla vädret. Välja läge. Justera positionen mot klippan och ankaret, fiffla med förtöjningarna, knyta fast oss i stenblock, pytteliten tall, ta fram bergsöglorna, flytta bort farliga stenar på botten, justera alla tampar osv in absurdum … men det var väldigt roligt att få göra allt det där och klippan är fin och egentligen spelar det inte så stor roll med förtöjningarna för det ska vara vindstilla i natt, men man vet ju aldrig, SMHI har ju haft fel förr … Men det var ändå härligt att hålla på. Och nu ligger vi fint med utsikt över låga klipphällar, och horisonten.

I morgon fortsätter vi leden, kanske till Hasselö.

Eva

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Äntligen naturhamn!

  1. AK Furhoff skriver:

    Så bra att det känns skönt att vara tillbaka i gamla vanliga Östersjön!
    Välkomna!
    AK

  2. pukitis skriver:

    Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *