Kalmarsund

Hej,

Nu är vi på väg norrut igen, efter ett mycket trevligt stopp i Kalmar. Vi besökte Elins föräldrar, Tommy och Camilla, som bor i Förlösa lite utanför Kalmar. Vi åt också middag tillsammans på kvällen på en bra italiensk restaurang i Kalmar. Det var väldigt roligt att se huset som Hampus berättat om, och lära känna Elins familj bättre. Vi ser fram emot att ses igen framöver!

Kalmar är ju också en fin stad och de har en mycket bra gästhamn. I år kunde vi uppdatera våra sjökort till plottern i marinshopen där, vilket var ett plus för oss. Nu är korten över engelska kanalen ersatta med Östersjön och vi ger oss in bland kobbar och skär med lugn och tillförsikt.

Det kändes överhuvudtaget väldigt skönt att lämna sanden, palmerna och prydnadstallarna bakom sig och se den karga kustremsan med skog, skog, skog här på ostkusten när vi rundat Utklippan och var på väg in i Kalmar sund. Man kan nog få hemlängtan till sin egen natur också.

Vi är båda sugna på skärgård och kanske till och med någon naturhamn nu. Det är länge sedan Lennart hoppade i land på en regnhal klippa, men kanske gör vi ett försök. Kanske bäst att jag hoppar inser jag nu, när jag skriver detta, eftersom han nog ser ännu lite sämre nu. I vilket fall vore det skönt att ligga i en egen vik igen.

Det är också ”hemmakänsla” här i sundet på andra sätt – gråväder, regnkläder på och fyrar ute i vattnet.

Nu har vi en vecka kvar på semestern, så nu sätter vi ändå kurs på Stockholm, men vi får se lite hur lång tid vi tar på oss dit, och vilken väg vi tar.

Eva

Hemma igen.
Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kalmarsund

  1. Britt-Marie Pukitis skriver:

    Åååh, en så stilig sailor❣️Välkomna till solkusten, ha nu en bra seglats hem! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *