Fyrudden, Gryts skärgård

Hej,

Nu ligger vi i Fyruddens gästhamn, centrum i Gryts skärgård enligt vår hamnguide. Här är verkligen fart och fläkt, båtar som kommer och går hela tiden. Här finns mack, restaurang, butik, färskvatten, bilväg och färja till Valdemarsvik.

Det ska åska och och blåsa och regna. Vi kom tidigt för att få bra plats i hamnen med vår svårparkerade båt, och vi räknar med att stanna över morgondagen. Nu kommer allt fler båtar in och börjar lägga sig utanpå varandra. Från vår sittbrunn har vi koll på allt som händer. Där sitter Lennart.

Jag ligger nedbäddad i soffan, väntar på regnet och ser fram emot en ny säsong av TV-serien Suits som just släppts på Netflix.

Det pratas mycket stockholmska i hamnen. Det gör mig glad. Det ohämmade, glada, ibland irriterade och stressade hamnkaoset ger också hemmakänsla. Alla pratar med alla, det äts, förtöjs, rastas hundar, tankas vatten i ett enda sammelsurium av människor och båtar som liksom snott in sig i varandra.

/E

Vi kom tidigt och fick en bra plats, precis framför glassbaren/restaurangen, mitt i hamnen.
Lennart håller koll i sittbrunnen.
Det fylls på mer och mer i hamnen. Observera flaggan från den finska båt som ligger utanpå oss.
Det fylls på i hamnen. Nu två finska båtar utanpå vår.
Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *