Utanför Landsort

Hej,

I dag har vi gått för motor i ingen vind från en naturhamn nära Arkösund. Vi är på väg till Lisö, för att hälsa på Lotta och hennes familj.

I går var stämningen låg ombord. Tvånget att ta sig hem till stan och göra sig kontorsklar låg som ett åskmoln över båten. Efter lite dividerande bestämde vi oss för att ta snabbaste vägen, alltså via Södertälje. Tur att Lotta var på landet, så har vi ett roligt stopp på vägen att se fram emot.

I morgon blir det klubbholmen Vellinge, och förhoppningsvis seglingens enda riktiga bastubad, med vedbastu och dopp i Mälaren. Den piffiga spa-anläggningen i Tyskland räknas inte riktigt.

Vi räknar med att vara hemma på fredag, då har vi helgen på oss att ömsa skinn och bli hela, rena, tunnelbaneåkande innerstadsbor igen.

I dag doppade vi oss i havet här, slog av motorn och båten guppade. På ena sidan horisonten, på andra Landsorts fyr. Det var fint.

Eva

Någonstans mitt i bilden finns en vit prick. Det är Landsorts fyr, Stockholms skärgårds södraste utpost. Det är alltid speciellt att passera här. Då är man hemma igen. (Kanske bilden är tagen på lite väl långt håll, ni får bara lita på att fyren finns där …)

Det här inlägget postades i 2019 Cherbourg-Stockholm, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *