Härnösand 4

I dag gick vi över ön Härnö, följde en slingrig led genom skogen, upp och ner, över ett gammalt gravfält och utmed landsvägen.

Mitt under turen ringde Hampus och undrade var vi var. Kunde man ta SL-båt till oss? De var sugna på att hälsa på. Vi föreslog tåget till Härnösand och håller tummarna för att de nappar.

Till slut kom vi till Smitinge havsbad, hungriga och med onda fötter. Det är en mycket vacker plats, stor strand med mjuk, vit sand, ganska få och varmt klädda besökare. Tallar, berg och horisonten.

Barnen badade, vi tog också ett dopp. Det var riktigt kallt, helt klart vatten och det smakar närmast sött här i norra Bottenhavet.

Vi trodde vi skulle få gå tillbaka också, men fick syn på en busshållplats! Det var bra. Tidtsbellen var från 2016, det skrämde oss lite först, men sedan fick vi höra att eftersom tiderna inte hade ändrats sedan dess hade man inte brytt sig om att byta. När bussen kom fick vi åka med gratis, eftersom man inte kunde betala ombord. Mycket skönt att vi ändå fick åka med!

I morgon ska vi vila upp oss här på båten och gå på Spa. Sedan kanske vi kan segla lite igen …

E

Smitinge havsbad.
Det här inlägget postades i 2020 Höga kusten, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *