Lövvik

Väckarklocka 07.00. Snooza en stund, sedan frukost och kolla väderprognosen. Kan vi gå norrut idag – en del vind och så klart rakt i näsan – men ja! Härnösand var trevligt men nu vill vi komma vidare.
Broöppning kl 9.30 för att komma genom stans två broar. Ska beställas minst en timma innan. Första bron öppnades, men vi hade rött. Aha, kommer en från norr som ska gå före, sedan grönt för oss. Andra bron lite knepigare. Grund utmärkta med gröna pinnar (sjömärken) som man ska hålla sig innanför, låg utlagda i 90 graders vinkel mot bron så vi närmade oss bron från sidan liksom. Bron upp och grönt ljus. Kör fram mot bron parallellt med vägen och sedan skulle det till en kraftig 90 graders vänstergir för att komma in under bron. Inte blev det lättare av att det var en av de smalaste broar vi passerat sedan de Franska kanalerna. Dessutom en del vind. Men det gick bra 🙂

På andra sidan skulle vi tanka innan vi helt släppte Härnösand vind för våg åt sitt eget öde. Tilläggning gick utmärkt (trots vinden). Fram med alla tomma dunkar. Öppna tanklocket till tanken. I med betalkortet, slå pinkod. ”Klart för tankning från pump 1”. Drog iväg pumpslangen till båten och tryckte in handtaget. Ingen diesel kommer. Hm, kanske tog för lång tid på oss. Stoppar tillbaka pumphandtaget i pumpen och gör ett nytt försök. Fortfarande soppatorsk i pumpen.

Eva ringer Gunnar – försöker ni tanka diesel? Den är slut. Tankbilen skulle ha kommit igår, jag ska ringa och kolla om den är på väg! Klockan 12.30 kom den. 13.00 kunde vi styra norrut i byig motvind och fläckvis regn. 15.15 lade vi till långsides vid bryggan i Lövvikens gästhamn. En gång i tiden ett fiskeläge. Lugnt och skönt, ett fåtal båtar här. Helt skyddat med en bastu som vi använt. Fint.

Ha de! Lennart

Det här inlägget postades i 2020 Höga kusten, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *