Bönhamn – Högbonden – Docksta

Hej,

I dag har varit en händelserik dag. Mycket bra och lite dålig.

Det började fint i Häggvik, där klockan ringde strax efter sex på morgonen. Dimman höll just på att lätta i den trolska viken och vi gav oss iväg till Bönhamn. Där tog vi färjan till Högbonden, en ö i yttersta havsbandet, där Sveriges näst högst belägna fyr ligger.

I fyren finns numera vandrarhem och café. Utsikten över havet var vidunderlig, och det var en mycket rofylld plats. Vi åt lunch på rökta räkor och aioli och njöt av den speciella platsen. Sedan tog vi färjan tillbaka till Bönhamn.

Väl i Bönhamn kastade vi loss och fick en till en början gropig, men sedan mycket fin, segling till Docksta, där vi ska hämta Jossan i morgon.

Väl framme här i Docksta ser vi att gästhamnen är stängd. Vi knyter fast oss ändå, men hamnen är lite väl öppen och allt känns sisådär. Dessutom går E4:an intill. Den är betydligt smalare än hemma, men norrlänningarna tycks tillämpa fri fart, så det låter en del.

Nu håller vi i alla fall på att bestämma oss för att stanna här och vänta på Jossan och inte krångla. Här finns i alla fall ett bra ICA.

Kram!

Eva

Morgondimman lättar.
Stilla morgon.
Utsikt över havet från Högbondens fyr.
Högbondens fyr, numera vandrarhem.
Vinden i gardinen, högt över havet.
Mycket skägglav i träden på Högbonden, ett trecken på ren luft.

Det här inlägget postades i 2020 Höga kusten, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *