Trysunda 2

Hej,

Vi är kvar på Trysunda, Sveriges vackraste ö. I går hade vi ett lättare dagsregn med en del upphåll och på kvällen klarnade det upp. Jag gick några promenader på ön som har flera stränder av olika karaktär och även en pytteliten tjärn som det växer näckrosor i. Det finns också en rejäl höjd och några branta stup, och granskog där träden är övervuxna av skägglav. Mycket, mycket vacker ö. Men täckningen här är dålig, så bilder får komma senare. Det är också svårt att nå oss på telefon har vi märkt och internet är ibland inte alls åtkomligt.

I går bastade vi också i en fin vedeldad bastu. Doppet gjordes på en långgrund strand med halkiga stenar, eller i en verkligt iskall dusch med sötvatten.

Här finns också en tvättstuga där djungelns lag gäller, dvs ingen tidsbokning utan först till kvarn. Är det ledigt så är det bara att tvätta/tumla. Det blev lite rörigt i går, då många ville använda maskinerna samtidigt, men allt löste sig i en vänlig och omtänksam anda och jag tror alla fick sina kläder rena och torra innan dagen var slut.

Runt viken där vi ligger med båten ligger ett gammalt fiskeläger. Nu är det fantastiskt fina sommarhus. Här finns också en liten gästhamn, ett litet vandrarhem, en mycket liten butik med mycket begränsat sortiment basvaror och ett kafé. Det finns endast två fastboende på ön.

Hela ön är naturreservat, det finns fint uppmärkta stigar, grillplatser med ved och något enstaka utedass på strategiska ställen på ön. Mycket fint ordnat. Verkligen ett ställe jag kan rekommendera för besök. Färja till fastlandet.

I dag regnar det ännu mer, det smattrar på taket och regnar in lite genom ett fönster på toan. Handdukarna vi lämnade på tork över mantåget i går är dyngsura.

Vi stannar här och väntar på bättre väder. I morgon ska solen skina och vinden blåsa söderut, så då hoppas vi på en längre etapp hemåt, oklart vart, men kanske någonstans runt Söderhamn. Någonstans där det finns en kommunikation till Stockholm så att Jossan kan ta sig hem.

Kram!

Eva

Det här inlägget postades i 2020 Höga kusten, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *